Aplikační rozhraní pro práci s netflow daty - Šoltés, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Táto diplomová práce se zabývá návrhem a implementací aplikačního rozhraní pro práci s daty NetFlow. Obsahuje teoretický rozbor způsobu monitorování sítě za pomocí IP Flow, popis nástroje nfdump a jeho způsob ukládání dat NetFlow v9. Při návrhu aplikačního rozhraní je kladen důraz na efektivní manipulaci s daty.

This diploma thesis deals with design and implementation of NetFlow data manipulation tool. It contains analysis of IP Flow network monitoring, description of nfdump tool and format of Netflow v9 records saved by nfdump. The focus of this application interface lies in effective manipulation with NetFlow records.
Netflow Data Application Interface
Keywords: NetFlow; záznam NetFlow v9; IPFIX; nfdump; SWIG; XS; Cython; Ctypes; NetFlow; record NetFlow v9; IPFIX; nfdump; SWIG; XS; Cython; Ctypes