Technologie výroby součásti těleso klapky - Keprt, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Cílem mé práce je navrhnout postup výroby tělesa svařence klapkového uzávěru, který se bude vyrábět ve společnosti Ševčík – vodohospodářská zařízení s.r.o. Těleso klapkového uzávěru je vymodelováno v programu SolidWorks ve 3D, dle technické dokumentace od společnosti. V práci je navržena technologie výroby tělesa svařence a také kompletní zhotovení technologického postupu jednotlivých součástí a finální kompletace celého tělesa svařence. V technicko-ekonomickém zhodnocení jsou vyčísleny náklady na výrobu jednoho kusu tělesa svařence. Zohledněna je také výroba na jednotlivých strojích a jejich obsluha, společně s náklady, které jsou spojeny s použitým materiálem. Tyto výpočty předpovídají kompatibilní výrobu.

The goal of the work is to design the manufacturing process of the flap closure body weldment, which is to be produced with company Sevcik - Water Equipment Ltd. First, the flap closure is modelled with the 3D SolidWorks, according to technical documentation from the company. Furthermore, the welded construction has been analysed. In this work, the body weldment production technology and complete fabrication technological process of individual components and final assembly is described. The technical and economic evaluations are calculated and the cost of production has been quantified. The production of individual components, machining costs, and other relevant costs are included into the consideration. These calculations predict a compatible production.
Technology of production part body of flap
Keywords: Těleso svařence; svařenec; výrobní postup; konstrukce; přípravek.; Weldment; production; flap closure; technology; preparation.