Výpočtové hodnocení konstrukčních staviv na energetickou náročnost budovy - Křenek, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tématem diplomové práce je výpočtové hodnocení konstrukčních staviv na energetickou náročnost budovy. V práci je popsána historie a typy objektů s nízkou energetickou náročností. Dále jsou uvedeny prvky stavebně energetické koncepce objektů s nízkou energetickou náročností a přehled stavebních materiálů používaných na jejich výstavbu. V praktické části je na vybraném stavebním objektu ověřena energetická náročnost dle platné legislativy. Poté jsou porovnávány dvě konstrukčně-materiálové varianty u vybraného rodinného domu pomocí simulačního programu.

Theme of the diploma thesis is computational assessment of structural building materials in terms of energy performance of the building. The history and types of the objects with low energy performance are described. There are listed elements of constructionally energetic concept with low energy performance and overview of building materials used for their construction. In the practical part a selected building was tested for energy performance by legislation. Then two structural material solutions on selected detached house are compared by using a simulation program.
Computational assessment of structural building materials in terms of energy performance of the building
Keywords: Nízkoenergetické stavby; energetická náročnost budov; pasivní dům; tepelně-technické vlastnosti stavebních materiálů; součinitel prostupu tepla; průkaz energetické náročnosti budov (PENB); energetický štítek obálky budovy (EŠOB); Low-energy building; energy performance of a building; passive house; heta-technical properties of building materials; overall coefficient of heat transfer; Energy Performance Certificate (PENB); European Union Energy Label (EŠOB)