Dynamické analýza štíhlé mostní konstrukce s ohledem na působení větru - Prokop, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Tato práce je zaměřena na problematiku dynamických účinků s ohledem na působení větru na štíhlou mostní konstrukci, konkrétně variantou přemostění řeky visutou lávkou pro pěší a cyklisty. Pozornost je věnována na nalezení takzvaného výchozího rovnovážného stavu, dále pak modální analýze, kde jsou vyčísleny vlastní frekvence, které jsou základem pro další dynamické posouzení. Hlavní část práce je zaměřena na modelování ve fluidním poli systému ANSYS CFX, kde jsou stanoveny a vypočteny účinky větru na konstrukci. Cílem práce je provést dynamickou odezvu na vírové buzení a na základě analýz posoudit konstrukci na únavu.

This work is focused on the dynamic effects with regard to impact of wind on a slender bridge structure, namely a variant of an overhead footbridge for pedestrians and cyclists, over a river. Attention is focused on finding the so-called default steady state, as well as modal analysis, where owen frequencies are calculated, which is the basis for further dynamic assessment. The main part is focused on modeling in a fluid field of ANSYS CFX, where the effects of wind on the structure are defined and calculated. The goal of the work is to make a dynamic response to vortex excitation and, on the basis of analysis, to assess the fatigue design.
Dynamic analysis of a slender bridge construction with respect to wind actions
Keywords: ANSYS; modální analýza; LINK; fluidní analýza; CFX; ANSYS; modal analysis; LINK; fluid analysis; CFX