Monitorovací systém pro sledování chodu laboratoře - Bachmayer, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Předkládaná práce se zabývá vývojem Monitorovacího systému pro sledování chodu laboratoře. V teoretické části práce jsou zahrnuty informace o bezpečnosti provozu a práce v biologických laboratořích, měřených fyzikálních veličinách a principu jejich měření. Monitorovací systém je postaven na kompaktní kameře ESP32-CAM a vývojové desce WeMos D1. Praktická část se skládá z návrhu a realizace zadaného systému a tvorby full-stack aplikace pro zobrazení živého vstupu z laboratoře monitorování měřených veličin v reálném čase.

The presented work deals with the development of a monitoring system for monitoring the operation of the laboratory. The theoretical part of the work includes information on the safety of operation and work in biological laboratories, measured physical quantities and the principle of their measurement. The monitoring system is built on a compact ESP32-CAM camera and a WeMos D1 development board. The practical part consists of the design and implementation of a given system and the creation of a full-stack application for displaying live input from the laboratory for monitoring measured quantities in real time.
Monitoring system for monitoring of laboratory processes
Keywords: Laboratoř; biofyzikální laboratoř; mikroskopie; bezpečnost práce; monitorování; monitorovací systém; IoT; Internet of things; ESP32-CAM; ESP8266; senzor; měření fyzikálních veličin; webová aplikace; full-stack aplikace; TypeScript; Arduino IDE; HTTP POST; WebSockets; Node.js; SQLite; React; uživatelské rozhraní; notifikace; Laboratory; biophysical laboratory; microscopy; work safety; monitoring; monitoring systém; IoT; Internet of things; ESP32-CAM; ESP8266; sensor; measurement of physical quantities; web application; full-stack application; TypeScript; Arduino IDE; HTTP POST; WebSockets; Node.js; SQLite; React; user interface; notifications