Skládání a tone-mapping HDR obrazu - Guniš, Erik Anton (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Bakalarská práca rozoberá problematiku spracovania HDR obrazu. Popisuje a rieši implementáciu skladania snímok s nízkym dynamickým rozsahom a vytvorenie snímky s vysokým dynamickým rozsahom. Ďalej sa zaoberá riešením problému zobrazenia snímky s vysokým dynamickým rozsahom. Táto problematika je riešená pomocou tónového mapovania.

Bachelor thesis deals with HDR image acquisition. Describes and solves implementation of acquisition of low dynamic range images and creating of high dynamic range image. It also deals with problem of displaying high dynamic range image. This issue is solved by tone-mapping.
HDR Image Acquisition and Tone-Mapping
Keywords: Vysoký dynamický rozsah; fotografia; tónové mapovanie; High dynamic range; photography; tone mapping