Návrh projektu výstavby výzkumného centra - Hortová, Šárka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce se zabývá vytvořením návrhu projektu výstavby výzkumného centra dle požadovaných specifikací společnosti SEDOX s. r. o. Teoretická část je věnována základním poznatkům a nástrojům projektového managementu. Zde jsou teoreticky rozebrány analytické nástroje, kterými lze hodnotit finanční a časové náklady projektu. Práce rovněž obsahuje analýzu rizik související s konkurenceschopností a udržení se na prvních místech trhu. Analýze současného stavu na trhu s vývojovými aplikacemi je věnována třetí část této práce. Je vytvořen vlastní ucelený návrh výstavby výzkumného centra, který je analyzován dostupnými nástroji popsanými v teoretické části, nazvanými pode IPMA (International Project Management Association). Závěrem práce jsou prezentovány vlastní návrhy řešení a jejich přínos, udržitelnost projektu, návratnost investičních nákladů, a s tím spojená dlouhodobá prosperita

This diploma thesis deals with creating a project proposal of the research center construction according to the required specifications by SEDOX Company Ltd. The theoretical part describes the basic knowledge and tools of a project management – analytical tools for evaluating the financial and time project costs, also risk analysis relating to competitiveness and maintaining on top of the market. The third part is devoted to the current situation of the development application market. There is the complete proposal of the research centre construction, using the tools according to the IPMA (International Project Management Association) that were described in the theoretical part. In conclusion I have presented my own solution suggestions, their benefits, project sustainability, return of the investment cost and also long-term prosperity.
The Project Proposal for Building of Research Center
Keywords: Projekt; síťová analýza; CPM; Ganttův diagram; náklady; rizika.; Project; network analysis; CPM; Gantt diagram; costs; risks.