MAPA - Merta, Johana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Prezentuji soubor výtvarných prací vzniklých v období Magisterského studia a jeho přerušení, tedy práci vzniklou v letech 2012-2017. Tématicky jsem zpracovávala kartografické přenosy prostoru do plochy s manipulací měřítek a vizuálních zkratek. Společně s mojí aktivitou představím i práci dalších 5ti výtvarníků, kterým jsem nabídla téma mapy paralelního vesmíru k jejich autorskému zpracování.

I present complex of artistic works, which I created durring my Masters studies and its interruption, so since 2012 till 2017. My topic which I worked with was cartography transfer of space to flat with manipulations of sizes and visual shortcuts and visualisations of outvisible spaces. Together with my activity I will introduce also work of another 5 artists, which I ofered them the topic of map of parallel Universe to their focus and visions.
MAP
Keywords: mapa; ProMH; nekonečno; obrazotvornost; dokumentace; ilustrace; iluze; prostor; plocha; hranice; hra; řád; možnosti; rozhodnutí; neviděný svět; map; ProMH; infinity; imagination; documentation; illustration; illusion; space; flat; border; game; rule; possibilieties; decisions; outvisible world