Analýza ekonomických ukazatelů podniku pomocí statistických metod - Kupka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Cílem této bakalářské práce je provedení analýzy ekonomických údajů ve společnosti Valeo Compressor Europe, s. r. o. za roky 2010 až 2014. Výsledkem jsou soubory ekonomických ukazatelů, na základě kterých je možné odhalit slabé a silné stránky podniku. Pomocí statistických ukazatelů lze predikovat vývoj jednotlivých veličin na následující období. V neposlední řadě obsahuje bakalářská práce návrhy na zlepšení problémů, s kterými se podnik potýká.

The aim of this bachelor thesis is an analysis of economic data in the company Valeo Compressor Europe s. r. o. for the years 2010 to 2014. The result will be a set of economic indicators, which will reveal the strengths and weaknesses of the company. Usage of statistical indicators will allow to predict the development of individual quantities for the following period. Finally, the thesis includes suggestions of improvement for the problems the company faces.
Analysis of Economic Indicators Using Statistical Methods
Keywords: Finanční analýza pomocí statistických metod; ekonomické ukazatele; regresní analýza; časové řady; ekonomika podniku; Financial analysis using statistical methods; economic indicators; regression analysis; time series; business economics