Anotační doplněk pro Operu - Cudrák, Miloš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací doplňku do webového prohlížeče Opera, který umožňuje vytvářet a ukládat jednoduché, nestrukturované anotace. Analyzuje způsoby tvorby doplňků do webového prohlížeče Opera a nástroje a technologie potřebné pro návrh, implementaci, testování a ladění doplňků. Zabýva se i problémy při návrhu a implementaci doplňku a jejich řešením.

This thesis describes the design and implementation of an annotation addon for the web browser Opera which is able to create and store simple unstructured annotations. It analyzes ways of creating addons for the web browser Opera and the tools and technologies needed for design, implementation, testing and debugging addons. It also deals with the problems during the design and implementation of the addon and their solutions.
Annotation Addon for Opera
Keywords: Opera; anotace; doplňek; rozšíření; Javacsript; grafické uživatelské rozhraní; 4A framework; widget; 4A anotační server; prohlížeč; web; Opera; annotation; addon; extension; Javascript; graphical user interface; 4A framework; widget; 4A annotation server; browser; web