Analýza Rösslerova dynamického systému - Nechutová, Vendula (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato práce se zabývá analýzou Rösslerova dynamického systému, speciálně diskuzí stability a typu singulárních bodů. Teoretické výpočty doprovází i vizualizační část ilustrující pojmy bifurkace a chaotické chování. Poslední část této práce je věnována stabilizaci chaotického Rösslerova dynamického systému pomocí zpětně-vazebního řízení.

In this bachelor thesis, there is analysed Rössler dynamical system, especially stability and type of its fixed points. Theoretical calculations are supported with visualizations illustrating notions of bifurcation and chaotic behaviour. In the last part, stabilization of chaotic Rössler dynamic system by delayed feedback control is discussed.
Analysis of the Rössler dynamical system
Keywords: Rösslerův dynamický systém; chaotické chování; stabilita singulárních bodů; stabilizace; zpětně-vazební řízení se zpožděným členem; Rössler dynamical system; chaotic behaviour; fixed points stability; stabilization; delayed feedback control