Možné způsoby nekonvenční manipulace s materiálem ve strojírenských podnicích - Kopáč, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Bakalárska práca sa zameriava na nekonvenčný spôsob manipulácie s materiálom vo vnútropodnikovej logistike. V oblasti vykládky, zásobovania a prepravy materiálu medzi jednotlivými pracoviskami. Následne ich porovnáva s konvenčnými spôsobmi manipulácie z hľadiska nákladov a vhodnosti použitia v strojárskom priemysle.

This bachelor work is focused on unconventional ways of material handling at machine engineering companies. In the field of unloading, supply and transporting of material between working-sites. Afterwards are compared them with conventional ways of material handling in respect of costs and convenient of applications at machine engineering companies.
Possible unconventional ways of material handling at machine engineering companies
Keywords: manipulácia s materiálom; manipulačné systémy; automatizačné systémy; AGV vozíky; vzduchový vankúš; material handling; handling systems; automatic systems; AGV vehicles; Air Film Movers