Návrh propojení pardubické spojky a trati Brno hl.n. - Kutná Hora hl.n. v Havlíčkově Brodě - Dohnal, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Cílem diplomové práce je návrh nového propojení tzv. pardubické spojky a trati Brno hl. n. - Kutná Hora hl. n. v Havlíčkově Brodě, které umožní bezúvraťovou jízdu Brno - Havlíčkův Brod - Jihlava a zpět.

The aim of diploma thesis is design of new connection in Havlickuv Brod. New connection will enable passage without setting-back between Brno and Jihlava in Havlickuv Brod.
Design of the New Connection in Havlickuv Brod
Keywords: železniční trať; nové propojení; geometrické parametry koleje; železniční svršek; výhybky; railway; new connection; track geometric parameters; railway superstructure; turnouts