Aplikace pro analýzu dat z bankovních transakcí - Hýbl, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Cílem této práce je navrhnout a implementovat webovou aplikaci pro analýzu bankovních transakcí. Aplikace využívá na serveru webový framework Flask a na klientu framework React. Při práci byl kladen důraz zejména na jednoduchost a uživatelský zážitek. Hlavní funkcí této aplikace je automatická kategorizace transakcí pomocí umělé inteligence. Podstatou této funkce je dvouvrstvá architektura. V této architektuře se podařilo dosáhnout úspěšnosti 85 %. Tato aplikace umožňuje uživatelovi nahrát měsíční výpis a zobrazit si přehledný graf s kategorií, kde nejvíc utrácí. Dále může uživatel porovnávat jednotlivé měsíce a přemýšlet nad tím jak optimalizovat své finance.

The goal of this thesis is to design and implement a web application for analyzing bank transactions. The application uses the Flask web framework on the server and the React framework on the client. The focus of the work was simplicity and user experience. The main function of this application is automatic categorization of transactions using artificial intelligence. The core of this feature is a two-layer architecture. In this architecture we were able to achieve a success rate of 85 %. This application allows the user to upload a monthly statement and view a summary graph with the category where they spend the most money. In addition, the user can compare each month and think about how to optimize their finances.
Application for Analysis of Data from Bank Transactions
Keywords: webová aplikace; bankovní transakce; analýza umělou inteligencí; React; Javascript; Python; Flask; bankovní výpisy; web application; bank transaction; analysis by artificial intelligence; React; Javascript; Python; Flask; bank statements