Zhodnocení finanční situace podniku s využitím VBA - Richtrová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace podniku KRÁLOVOPOLSKÁ SLÉVÁRNA, s.r.o. Finanční situace je posouzena za pomoci metod finanční analýzy. Za pomoci VBA, které je součástí MS Excel 2007, je vytvořen algoritmus pro výpočet potřebných ukazatelů finanční analýzy. Na základě výsledků jsou zjištěny nedostatky v oblasti finančního zdraví podniku a následně navržena opatření pro zlepšení finanční situace podniku v budoucnu.

The bachelor thesis deals with the evaluation of the financial situation of the company KRÁLOVOPOLSKÁ SLÉVÁRNA, s.r.o. The financial situation is assessed using the methods of financial analysis. With Visual Basic for Application, which is part of MS Excel 2007, an algorithm is created to calculate the necessary indicators of financial analysis. Based on the results is assessed financial situation of the company and defined weaknesses and proposes measures to improve their future financial situation.
Evaluation of Firm's Financial Perfomance Using VBA
Keywords: Finanční analýza; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; účetní výkazy; MS Excel; Financial analysis; Differential indicators; Financial ratios; Financial statements; MS Excel