Nájemné bytu v Uherském Hradišti a faktory, které je ovlivňují - Dubovská, Alena (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
Diplomová práce celkově popisuje a mapuje trh s nájemním bydlením v městě Uherské Hradiště a je tvořena textovou a grafickou částí. Nejprve uvádí obecný pohled na nájemní bydlení a poté porovnává výši obvyklého nájemného z bytů v jednotlivých částech města a posuzuje změny nájmu. Zjištěné údaje jsou rozděleny pro byty o velikosti 1+1 a 1+kk, 2+1 a 2+kk, 3+1 a 3+kk, 4+1 a 4+kk a větší. Pro každou skupinu je vytvořena mapa výše nájmů.

The diploma thesis describes and maps the overall rental market in city Uherské Hradiště and is made up of text and graphs. First gives a general view of rental housing and then compares the amount of the rentals of apartments in various parts of the city and consider amendments to the lease. Collected data are divided into apartments for the 1 + 1 and 1 + kk (kitchen corner), 2 + 1 and 2 + kk, 3 + 1 and 3 + kk, 4 +1 and 4 + kk and larger. For each group creates a map of rents.
Flat Rents in Uherské Hradiště and Factors that Influence them
Keywords: Nájemní bydlení; bytový fond; trh s byty; bytová politika; analýza trhu; cenová mapa.; Rental housing; housing stock; housing market; housing policy; market analysis; price map.