ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV.HYPPOLITA VE ZNOJMĚ - Valíček, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Základním cílem je vytvořit funkční a důstojnou budovu muzea s provozy umožňujícími zkoumání, zpracování a deponování archeologických nálezů a jejich následnou prezentaci v poutavé stálé expozici. Aby byl zajištěn zájem a přísun návštěvníků i mimo téma historie a archeologie a zvýšil se turistický potenciál je areál doplněn o další provozy jako je wellness, restaurace a ubytování pro turisty. Celý areál by tak měl vytvořit nové centrum Znojma Hradište.

The main idea was to create dignified and functional building of new museum with captivating exposition and also with functions such as laboratiories, workshops and depsitory and thus serve the whole process of archeological work. To provide the area with demanding visitor supply are also designed functions such as wellness, restaurant and tourist accomodation. Also accomodation for emplyees is designed and could be rent for visitors when not used. The whole area should create new center in Znojmo Hradiště.
THE ARCHEOLOGICAL MUSEUM - REBUILDING OF ST.HYPPOLITS AREAL IN ZNOJMO
Keywords: archeopark; archeocentrum; Znojmo; Hradiště; Petr Valíček; ARCHEOLOGICKÉ MUZEUM - PŘESTAVBA AREÁLU HRADIŠTĚ SV.HYPPOLITA VE ZNOJMĚ; archeopark; archeocentrum; Znojmo; Hradiště; Petr Valíček; THE ARCHEOLOGICAL MUSEUM - REBUILDING OF ST.HYPPOLITS AREAL IN ZNOJMO