Domácí meteostanice využívající Raspberry Pi - Špringer, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Cílem této bakalářské práce je navržení a vytvoření domácí meteostanice s využitím platformy \raspi{}. Meteostanice je členěna na výpočetní a senzorovou část. Senzorová část meteostanice je realizována bezdrátovým modulem, který měří teplotu, tlak, osvětlení a vlhkost. Naměřené hodnoty jsou odesílány do výpočetní části meteostanice, kde jsou zpracovány \raspi{}. Zpracované hodnoty jsou ukládány do MySQL databáze na externím webovém serveru. Na webovém serveru jsou uživateli zobrazovány aktuální naměřené hodnoty, grafické průběhy meteorologických údajů s možností volby zobrazení průběhu pro zvolený den v roce.

The aim of this bachelor thesis is to design and build a home weather station using the platform \raspi{}. The weather station is divided into computing and sensor part. The sensor part of the weather station is implemented through a wireless module, which measures the temperature, pressure, brightness and moisture. The measured values are sent to the weather station computer, where they are processed by \raspi{}. The processed values are then stored in a MySQL database on an external web server. On the web server, the user is shown the actually measured values, graphical waveforms of meteorological data with the option to display the course during the selected day of a year.
Home weather station based on Raspberry Pi
Keywords: Raspberry Pi; Arduino Nano; meteostanice; DHT11; DHT22; BMP1810; Dallas 18b20; BH1750; nRF24L01; Raspberry Pi; Arduino Nano; weather station; DHT11; DHT22; BMP1810; Dallas 18b20; BH1750; nRF24L01