Hodnocení finanční situace společnosti a návrhy na její zlepšení - Majlišová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Bakalářská práce je zaměřená na hodnocení finanční situaci firmy Wistron s.r.o. v období let 2007 – 2011. Podkladem byly účetní výkazy firmy ze sledovaného období. Práce je rozdělená do dvou hlavních částí. V první části je uveden profil společnosti a vysvětlen pojem finanční analýza, ze které pak vychází finanční rozbor. V druhé části práce jsou získaná data vyhodnocena a jsou srovnávána s daty žádoucí pro rozvoj společnosti. Hlavním cílem práce je zhodnotit finanční situaci společnosti a na základě těchto výsledků navrhnout zásady pro zlepšení současného stavu.

The bachelor thesis is focused on the evaluation of the financial situation of the company Wistron s.r.o. during the time period 2007 – 2011. The base for my thesis was the company’s financial statements. In the first part is outlined company’s profile and also explained and performed the financial analysis. In the second part is the evaluation of data and this is compared with covetable data necessary for company growing. The purpose of the thesis is to evaluate current financial situation of the company and on base of this to propose the improvement.
Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: Finanční analýza; SWOT analýza; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; cash-flow; horizontální analýza; vertikální analýza; rozdílové ukazatele; likvidita; rentabilita; ukazatele aktivity; poměrové ukazatele; Z – skóre.; Financial analysis; SWOT analysis; balance sheet; profit and loss account; cash flow; horizontal analysis; vertical analysis; differential indicators; liquidity; profitability; activity ratios; Z-score.