Kamery pro fotogrammetrii a trojrozměrnou digitalizaci - Steigl, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním přehledu průmyslových kamer, které se používají v oblasti metrologie, jejich funkčností a použitím. Kromě uvedeného přehledu také práce pojednává o pojmech fotogrammetrie a 3D digitalizace, historii, rozdělení, obecných aplikacích těchto disciplín a o rozdělení a principu funkčnosti kamer pro fotogrammetrii a 3D digitalizaci.

This thesis deals with the processing of summary industrial cameras, which are used in metrology, their functionality and use. In addition to the above summary it says about the notions of photogrammetry and 3D digitizing, history, distribution, general applications of these disciplines and the distribution and principle of functionality of the cameras for photogrammetry and 3D digitizing.
Cameras for photogrammetry and three-dimensional digitizing
Keywords: Fotogrammetrie; 3D digitalizace; digitální jednooká zrcadlovka; kamera; Photogrammetry; 3D digitizing; digital single lens reflex camera; camera