Problematika harmonizace přímých daní v Evropské unii - Manclová, Pavlína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou týkající se harmonizace přímých daní, v krátkosti daní nepřímých a základních údajích o vzniku Evropské Unie. Součástí práce je také průzkum, na jehož základě bude zjištěn názor firem na harmonizaci přímých daní.

This thesis deals with the question of direct tax harmonization, briefly with indirect taxation and basic data about the European Union formation. Research creates a part of the work which will reveal the attitude of companies to the direct tax harmonization.
A question of direct tax harmonization in the European union
Keywords: Daňová harmonizace; přímé daně; daň z příjmu korporací; škodlivá daňová soutěž; efektivní sazba daně; daň z přidané hodnoty; Evropská unie.; Tax harmonization; direct taxation; corporation income tax; harmful tax competition; effective tax rate; value added tax; European Union.