Návrh manipulačního systému s roboty pro CNC obráběcí linku - Loudát, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem této práce bylo vytvořit návrh manipulačního systému s roboty pro CNC obráběcí linku dle požadavků společnosti Valeo Compressor Europe v Humpolci. Teoretická část práce zahrnuje profil firmy, rozbor manipulačních prostředků a automatizovaných pracovišť užívaných ve výrobních systémech. Praktická část je tvořena rozborem současného stavu a návrhem manipulačního systému. V závěrečné části diplomové práce je analyzována návratnost investice do navrhované linky a shrnutí celé diplomové práce.

The aim of this thesis was to design the robotic handling system of CNC production line based on requirements of Valeo Compressor Europe in Humpolec. The theoretical part of this thesis includes the profile of the company, analysis of handling system and automated workstations used in production system. The practical part of this thesis includes analysis of the current state and design of handling system for CNC production line. There is recovery of investment analysis for the designed line and summary at the last part of diploma project.
Design of robotic handling systém for CNC production line
Keywords: robot; výrobní systém; CNC obráběcí stroj; obrobek; robot; production system; CNC production machine; workpiece