Konstrukce bytového domu - Řihošek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce se zabývá návrhem stropní konstrukce bytového domu ve dvou konstrukčních variantách. Cílem práce je zjištění vnitřních sil, návrh a posouzení ve dvou konstrukčních variantách. Výpočet vnitřních sil je proveden pomocí MKP na 2D modelu stropní desky a na 3D modelu celé budovy v programu Dlubal RFEM 5.24. Práce dále obsahuje posouzení zděných stěn.

The diploma thesis deals with the design of the floor structure of an apartment building in two structural variants. The aim of the work is to find out the internal forces, design and check in two construction variants. Finite Element Method was used for calculation internal forces using 2D model for floor slab and 3D model of building in the Dlubal RFEM 5.24. The work also includes check of masonry walls.
Structure of apartment building
Keywords: Stropní deska; monolitická konstrukce; montovaná konstrukce; výztuž; železobeton; balkon; schodiště; průvlak; spiroll; filigrán; stěna; zdivo; metoda konečných prvků; vnitřní síly; průhyb; floor slab; cast-in-place structure; prefabricated system; reinforcement; reinforced concrete; balcony; staircase; beam; spiroll; filigree wideslab; wall; masonry; Finite Element Method; internal forces; deflection