Zabezpečovací zařízení - Papoušek, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Náplní této práce je vytvoření elektronického zabezpečovacího zařízení na bázi mikrokontrolérů rodiny Atmel AVR. Jednotlivé prvky zabezpečení by spolu měly komunikovat pomocí bezdrátového rozhraní XBee. Zařízení by mělo zajišťovat upozornění prostřednictvím GSM sítě při narušení střežené zóny. Komunikace mezi mikrokontrolérem, GSM modulem a XBee modulem bude zajišťována pomocí USART sběrnice. Celý systém by měl zohledňovat energetickou úsporu při napájení pomocí baterií.

The work deals witch design and realization of create an electronic security device based on Atmel AVR microcontroller’s family. Individual elements of security, together they communicate using XBee wireless interface. The device should provide notice through the GSM network disruption when guarded zone. Communication between the microcontroller, GSM module, and XBee module will be provided via USART bus. The whole system should take account of energy savings when using battery power.
Security system
Keywords: AVR; ZigBee; XBee; GSM; USART; AVR; ZigBee; XBee; GSM; USART