Konstrukce umělé překážky na simulátor vozovky - Komenda, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí umělých překážek na simulátor vozovky KOLOTEC, který se nachází v laboratořích Ústavu konstruování. První část je věnována rozborem vybraným typům simulátorů vozovky, jež se vyskytují v dopravním průmyslu. Ve druhé části je popsán význam měření na simulátorech vozovky a simulátor KOLOTEC. Poslední část se zabývá řešením a rozborem vybraných konstrukcí.

This bachelor’s thesis is deals with constructions of artificial ramps for the road simulator KOLOTEC, which is placed in the laboratories of the Institute of Machine Design. The first part is devoted to different kinds of road Simulator used in the transport industry. The second part describes the importance of measuring on road simulators and the simulator KOLOTEC. The last part deals with solutions and analysis of chosen mechanical constructions.
Construction of artificial ramp on the road simulator
Keywords: Bubnový silniční simulátor; tester; tlumič; tlumící jednotka.; Drum road simulator; tester; damper; dampening unit.