Simulátor parkovacího domu - Zlámalík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Cílem této práce bylo navrhnout simulátor automatického parkovacího domu, jeho řízení a vizualizaci. Nejprve jsem zpracoval rešerši automatických parkovacích domů. Podle ní jsem si následně zvolil automatický parkovací dům typu věž a sestrojil v programu Connected Component Workbench jeho simulátor. Pro tento simulátor jsme navrhnul řízení na PLC ControlLogix v prostředí RSLogix 5000. Dále jsem vytvořil vizualizaci, ze které se simulátor ovládá. Ve vizualizaci jsou také signalizovány pohyby simulovaného parkovacího domu. Funkčnost svého softwarového řešení jsem odzkoušel na dostupném hardwarovém blackboxu.

The aim of this work is to design a simulator of an automatic parking house, its control and visualization. First, I did a research of automated parking systems. In conformity with this research, I chose a tower type of automated parking system and built its simulator in the Connected Component Workbench software. Control for this simulator was designed with PLC ControlLogix which is programmed in RSLogix 5000 software. Next, I created the visualization from which the simulator is controlled. Simulations of the parking system are also signalized in this visualization. I tried the functionality of my software solution at the available hardware blackbox.
Automated multi-storey Car Park Simulator
Keywords: PLC; automatické parkovací systémy; APS; automatizované parkování; automatizace; simulace; PLC; automated parking systems; APS; automated parking; automation; simulation