Bytový dům v Komárově - hrubá spodní stavba - Kaláb, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem této bakalářské práce je stavebně - technologické řešení hrubé spodní stavby bytového domu na ulici Kovářská v Brně - Komárově. Hlavní náplní této práce je návrh pracovních postupů, strojní sestavy, položkového rozpočtu, harmonogramu výstavby, zařízení staveniště, kontrolního a zkušebního plánu a dopravními vztahy týkajících se stavby. Jedna z hlavních částí je řešení založení stavby pomocí technologie „bílá vana“, zároveň vypořádáním se s výstavbou v blízkosti centra města Brna.

The aim of the bachelor thesis is construction - technological solutions rough substructure of residential house on the street Kovářská in Brno - Komarov. The main parts of work is proposal workflow, mechanical assemblies, itemized budget, the construction schedule, building equipment, inspection and test plan, transport relations of the construction site. One of the main part is the foundation of the construction technology using "white bath", together with settlement development near of the Brno city center.
Apartment Building in Komarov - rough substructure
Keywords: Zařízení staveniště; technologický předpis; kontrolní a zkušební plán; záporové pažení; mikropiloty; beton; stavební jáma; hrubá spodní stavba; bílá vana; Construction site equipment; technological prescription; inspection and test plan; braced timbering; micropiles; concrete; construction pit; rough substructure; white tank