Simulace vysokorychlostních optických datových přenosů - Chaloupka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato diplomová práce se věnuje porovnání simulačních nástrojů OptSim™ a PHOTOSS, které jsou využívány pro simulace datových provozů v přístupových a metropolitních sítích. Výsledkem práce jsou tři laboratorní úlohy a jejich teoretické základny, které stu- dentům umožní pochopit principy práce v jednotlivých simulačních prostředích.

The aim of this master thesis is comparation of simulation tools OptSim™ and PHO- TOSS which are used to create simulations of data traffi cs in access and metropolitan networks. The outcome of this thesis is three laboratory exercises and their theoretical bases which should explain the way of working in diff erent simulation environments to students.
Simulation of high-speed optical data transmissions
Keywords: Cvičení; OptSim™; PHOTOSS; PON; WDM; PM-QPSK; Exercises; OptSim™; PHOTOSS; PON; WDM; PM-QPSK