Vodní hospodářství malých savců v ZOO Brno - Hejsková Pekárková, Marie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2012)
Diplomová práce se zabývá vodním hospodářstvím v pavilonu vlka arktického a bobra kanadského v ZOO Brno. Teoretická část popisuje vodní hospodářství zoologické zahrady a procesy probíhající ve vodách v souvislosti s obohacováním živinami a vznikem vodního květu. Praktická část je zaměřena na monitorování kvality vody v měsíci dubnu a květnu 2012 a návrh technologického řešení filtrace vody v nádržích.

Master's thesis deals with water utilization in exposition of arctic wolf and canadian beaver in ZOO Brno. Theoretical part describes water utilization in ZOO and processes in water connected with nutrient enriching and uprising of water bloom. Practical part focuses on monitoring water quality in April and May 2012 and concept to solute water filtration in ponds.
Water utilization in ZOO Brno
Keywords: voda; nitrifikace; eutrofizace; ZOO; bobr; water; nitrification; eutrophication; ZOO; beaver