Rodinný dům na okraji města - Nosek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem bakalářské práce „Rodinný dům na okraji města“ je vypracování prováděcí dokumentace na výstavbu rodinného domu na pozemku č.194/3, v městě Stračov. Je třeba objekt začlenit do okolní zástavby a vhodně ho osadit do svažitého terénu. Dům je řešen vždy odskočením o půl patra. Tím ideálně kopíruje terén. Střechu nad objektem budou tvořit dvě na sobě nezávislé sedlové střechy. Nosná část bude tvořena keramickými cihlami HELUZ. Zateplené kontaktním zateplovacím systémem. Fasáda bude vyřešena kombinací bílé a šedivé. Nenosná část bude tvořena systémem HELUZ broušené. Střecha bude mít betonovou krytinu BESK. Dveře a okna budou plastová WINDECK s barevným odstínem ANTRACIT.

The aim of the thesis "Family house on the outskirts of the city" is the preparation of detailed documentation to build a house on land č.194 / 3, in Stračov. It is necessary to integrate the building into the surrounding buildings and it appropriately fitted into the sloping terrain. The house will always start with half a floor shift. This will follow the ideal terrain. The roof of the building will consist of two independent gabled roofs. The support will consist of ceramic bricks HELUZ. Insulated with contact insulation system. The facade colour will be off white and gray. Non-bearing part will consist of HELUZ ground system. The roof will have a concrete roofing BESK. Doors and windows are plastic Windeck color anthracite.
Family house on suburbs
Keywords: Rodinný dům na kraji města; keramické cihly Heluz; půlpatro; sedlová střecha; svažitý terén; Kontaktní zapalovací systém; Family house on the outskirts of town; ceramic bricks Heluz; half-floor; gabled roof; sloping terrain; contact ignition system