Uživatelská přívětivost systému hlasování zastupitelstev - Etzler, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Cílem této práce bylo analyzovat výchozí stav systému hlasování zastupitelstev, primárně jeho responzivity a uživatelské přívětivosti na mobilních zařízeních, a na základě zjištěných poznatků a problémů navrhnout a implementovat responzivní rozhraní, které bude tyto problémy řešit. Součástí práce bylo také přepsání upravovaných stránek a komponent do jazyka TypeScript, ve kterém bylo požadováno psát nové komponenty. V rámci implementace proběhla také dekompozice globálního stylového předpisu. Nové komponenty byly implementovány pomocí React knihovny v jazyce TypeScript s vidinou co největší znovupoužitelnosti a usnadnění další rozšířitelnosti systému. Aplikace byla v závěru testována s vybraným vzorkem uživatelů z definované cílové skupiny.

The aim of this bachelor thesis was to analyze the initial state of the council voting system, primarily its responsiveness and user-friendliness on mobile devices, and based on the findings and problems identified, to design and implement a responsive interface that will solve these problems. The work also included rewriting the modified pages and components into TypeScript, in which it was required to write new components. During implementation, decomposition of the global style sheet was also done. The new components were implemented using the React library in TypeScript with the aim of maximum reusability and facilitating further extensibility of the system. Finally, the application was tested with a selected sample of users from a defined target group of users.
User-friendliness of the Council Voting System
Keywords: zastupitelstvo; hlasování zastupitelstva; React; uživatelská přívětivost; redesign; mobile-first; použitelnost; council; council voting; React; user experience; redesign; mobile-first; usability