Optimalizace parametrů pultruze kompozitů na bázi epoxidových matric - Ostrezi, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá momentálním progresem v tématu kompozitních materiálů s výztuží ve formě dlouhých vláken a polymerních matric. Dále se zabývá výrobními metodami kompozitních materiálů, zejména pultruzí. Experimentální část spočívá v optimalizaci nastavení pultruzní linky při přípravě kompozitních profilů za použití epoxidových pryskyřic jako matrice. Vyrobené profily byly podrobeny testu DMA kvůli stanovení teploty skelného přechodu.

The theoretical part of this bachelor thesis deals with current progress in the field of long fibre reinforenced composites with matrix based on epoxy resins. It also deals with production methods of composite materials, especially pultrusion. The practical part is based on pultrusion process optimizing of composites profiles based on epoxy matrix. Profiles were examined by DMA test to set the glass transition temperature.
Pultrusion process optimizing of composites based on epoxy matrix
Keywords: Kompozity; pultruze; optimalizace; epoxidová pryskyřice; skelné vlákno; DSC; DMA; Composites; pultrusion; optimizing process; epoxy resin; glass fiber; DSC; DMA