Analýza metod ocenění výrobního areálu - Krechler, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2023)
Tato diplomová práce srovnává vybrané způsoby ocenění nemovitostí, se kterými se lze setkat při oceňování výrobního areálu. V teoretické části se diplomová práce zabývá vysvětlením základních pojmů a popisem metod, které se v praxi nejčastěji používají. V části praktické se práce věnuje detailnímu popisu lokality a samotnému ocenění nemovitostí, s cílem vyhodnotit výsledky vybraných metod. Výsledkem bude statistické vyhodnocení metod, jejich porovnání a vyhodnocení nejvhodnějších metod pro ocenění výrobního areálu.

This thesis compares selected methods of valuation of real estates, which can be found in the production area. The theoretical part of the thesis deals with the explanation of basic concepts and description of the methods that are most frequently used in practice. In the practical part, it is devoted to a detailed description of the site itself and the valuation of the property, in order to evaluate the results of the selected methods. The result will be the statistical evaluation methods to compare and evaluate the most suitable methods for measuring the manufacturing facility.
Analysis of valuation methods manufacturing facility
Keywords: Administrativní cena; hodnota; metody; nemovitost; oceňování nemovitostí; ocenění; obvyklá; trh; výrobní areál; Administrative price; value; methods; real estate; real estate evaluation; evaluation; usual; market; production facility