Identifikace vhodných vlastností leadra v globální organizaci - Kuric, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce se zabývá problematikou leadershipu v mezinárodní společnosti. V teoretické části definuje leadera, poukazuje na rozdíly mezi manažerem a leaderem, rozebírá vlastnosti leadera dnešní doby z pozice různých teoretických přístupů. V praktické části analyzuje nastavení leadershipu ve vybrané společnosti a získané poznatky porovnává s teoretickými definicemi. Na základě získaných výsledků navrhuje konkrétní způsoby rozvoje vybraných osobnostních vlastností s akceptováním regionálních rozdílů.

The aim of this diploma thesis is to identify a key competencies for a leader in global corporation respecting the regional differencies. In the theoretical part we define leader, point out the differences between leader and manager and analyze the required competencies of a modern leader. In the practical part, he analyzes the leadership settings in the selected company and compares the acquired knowledge with the theoretical definitions. On the basis of the results obtained, it suggests specific ways of developing selected personality traits while accepting regional differences.
Identification of Leadership Competencies in a Global Organization
Keywords: management; manažer; leadership; leader; komunikace; management; manager; leadership; leader; communication