Mikrokontrolerem řízený měřič vnitřního odporu kondenzátorů - Giemza, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Předkládána práce popisuje návrh a realizaci měřiče vnitřního odporu kondenzátorů. V první části je probrána teoretická otázka vnitřního odporu kondenzátoru a je vybrána vhodná měřící metoda. Druhá část se zabývá návrhem funkčních bloků měřiče a popisuje realizací finálního měřiče jak po obvodové tak programové stránce. V poslední části je popsáno měření na reálných kondenzátorech a zhodnocení získaných výsledků.

This thesis describes the design and realization of the equivalent series resistance meter of capacitors. The first part discussed the theoretical issue of the equivalent series resistance of capacitor and chooses an appropriate measuring method. The second part describes the design of functional blocks of the meter and describes the realization of the final meter by the circuit and software page. The last section describes the measurement on real capacitors and its results.
Low ESR meter controlled by the microcontroller
Keywords: vnitřní odpor kondenzátoru; ekvivalentní sériový odpor; kondenzátor; elektrolyt; mikrokontrolér; equivalent series resistance; capacitor; electrolyte; microcontroller