Zhodnocení ekonomické výkonnosti podniku pomocí časových řad - Urban, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Předmětem bakalářské práce je analýza vybraných ekonomických ukazatelů společnosti VIMPEX s.r.o. pomocí statistických metod. Úvodní část práce se zabývá teoretickými poznatky, pomocí nichž dochází k zobrazení současné finanční situace podniku. Závěrečná část práce podává informaci o vyhodnocení statistického rozboru dat a návrhu opatření, která povedou ke zvýšení efektivity podniku.

Subject of the bachelor’s thesis is an analysis of the selected economic indicators of Vimpex, s.r.o. using statistical methods. The preamble deals with the theoretical background. Thereafter it comes to the picturing of the firm’s current financial situation. Final part of the work shows the results and interpretations of the statistical analysis and gives solutions, which will lead to increase the firm’s efectivity.
An Estimation of the Economic Performance of the Firm Using Time Series
Keywords: Finanční analýza; ekonomické ukazatele; časové řady; regresní analýza.; Financial analysis; economic indicators; time series; regression analysis.