Využití metody Fused Deposition Modeling pro lékařské účely - Ševčíková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využití lékařských pomůcek k medicínským účelům. První část práce je zaměřena na současný stav problematiky a popisuje dostupné technologie Rapid Prototyping. Druhá část popisuje realizaci výroby modelu kosti kolenního kloubu na 3D tiskárně uPrint s využitím metody Fused Deposition Modeling a zabývá se také hodnocením nákladů na výrobu 3D modelů pomocí metody Fused Deposition Modeling ve srovnání s jinými dostupnými technologiemi.

The bachelor‘s thesis deals with the use of medical devices for medical purposes. The first part focuses on the current state of the problem and describes the current rapid prototyping technology. The second part describes an implementation of production of knee joint bones, a 3D printer by using the method uPrint Fused Deposition Modeling and deals with the evaluation of the cost of producing 3D models using the Fused Deposition Modeling in comparison with other current technologies.
Usage of the Fused Deposition Modeling Method for Medical Purposes
Keywords: Fused Depostition Modeling; Rapid Prototyping; lékařství; implantáty; 3D modely; Fused Deposition Modelig; Rapid Prototyping; medical; implants; 3D models