Polyfunkční objekt - Oliva, Mojmír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Předmětem diplomové práce je zpracování části projektové dokumentace pro provedení stavby polyfunkčního objektu v obci Holubice. Budova je osazena do mírně svažitého pozemku, přiléhajícímu na jihozápadní straně k obecní komunikaci a na severovýchodní straně k železniční vlečce. Navržený objekt je lichoběžníkového tvaru, samostatně stojící, celkově podsklepený a má tři nadzemní podlaží. V prvním podzemním podlaží jsou navrženy podzemní garáže. V prvním nadzemním podlaží jsou zubní ordinace, ordinace dětského lékaře a prostory potřebné k provozu budovy. Ve druhém a třetím nadzemním podlaží jsou byty.

The subject of the thesis is the preparation of part of the project documentation for the construction of a multifunctional building in the village of Holubice. The building is set in a slightly sloping plot, adjacent to the municipal road on the south-west side and to the railway siding on the north-east side. The proposed object is trapezoidal in shape, free standing, generally basement and has three floors above ground. Underground garages are planned in the first underground floor. On the first above-ground floor, there is a dentist's office, a pediatrician's office and the premises necessary for the operation of the building. There are apartments on the second and third floors.
Multifunctional Building
Keywords: Polyfunkční objekt; novostavba; zubní ordinace; byt; anglický dvorek; železobetonové sloupy; jednoplášťová plochá střecha; lodžie; Multifunctional object; new building; dental office; basement skylight; reinforced concrete columns; warm flat roof; loggia