Systém pro otevírání okna na základě teploty a koncentrace CO2 v místnosti - Jůza, Tadeáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Cílem práce je vytvořit systém pro udržování čerstvého vzduchu v obytné místnosti pomocí automatizovaného větrání, tak aby docházelo k co nejmenším tepelným ztrátám. Byla shromažďována a analyzována data  z čidel vnitřní a venkovní teploty vzduchu, CO2, relativní vlhkosti a stavu otevření okna. Následně byl vybrán vhodný algoritmus pro docílení požadovaných hodnot. Program dále obsahuje algoritmus pro predikci chování systému, tak aby ovládané spotřebiče (okno a topení) vhodně spolupracovaly.

The purpose of this work is to enable an automated maintenance of fresh air in a room. Using automated ventilation, so the smallest possible heat losses occur. The data from sensors of indoor and outdoor temperature, CO2, humidity, and window opening status have been collected and analyzed. Then a suitable algorithm has been selected to accomplish the required values. The program also contains an algorithm for predicting the system's behavior so the controlled appliances (window and heating) work together appropriately.
System for Opening a Window Based on the Temperature and CO2 Concentration in the Room
Keywords: oxid uhličitý; CO2; řízené větrání; výměna vzduchu; kvalita vzduchu; řízené vytápění; predikce; chytrá domácnost; Carbon dioxide; CO2; controlled ventilation; air exchange; air quality; controlled heating; prediction; smart home