Analýza vhodného využití sportovního objektu v Brně-Líšni - Autrata, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2017)
Hlavním cílem této diplomové práce je posouzení sportovního objektu z hlediska výhodnosti adaptace pro různé způsoby využití. Posuzovaným objektem je badmintonová hala nacházející se v ulici Úlehlova v Brně. Nejprve je popsán aktuální stav objektu a zhodnocen pomocí oceňovacích metod. Následně jsou stanoveny možné varianty využití sportovního objektu dle oblíbenosti halových sportů, nákladnosti, technické proveditelnosti a analýzy realitního trhu. Každá varianta je oceněna nákladovým, výnosovým a tržním způsobem. Nakonec je posouzena výhodnost jednotlivých variant a je vybrána ta nejvýhodnější z nich.

The main objective of this diploma thesis is assessment of a sports centre according to a favourableness of adaptation to a different forms of utilization. The particular subject assessed is badminton sports centre located at Úlehlova street in Brno. First of all the current state of the sports centre is described and assessed by using valuation methods. Subsequently various possibilities of adaptation to different forms of utilization are determined according to a popularity of indoor sports, expensiveness, technical feasibility and analysis of a real estate market. Each variant is valued by cost, income and sales comparison approach. Eventually the favourableness of each variant is considered and the most favourable one is chosen
Analysis of a Suitable Use of a Sports Centre in Brno - Líšeň
Keywords: Sportovní centrum; hala; badminton; nákladová metoda; výnosová metoda; porovnávací metoda; cena; hodnota; obvyklá cena; tržní hodnota; nemovitost; nemovitá věc; pozemek; parcela; Sports centre; hall; badminton; cost approach; income approach; sales comparison approach; price; value; usual price; market value; realty; immovable property; estate; plot