Studie rekonstrukce železniční stanice Litice nad Orlicí - Šmíd, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem práce je navrhnout úpravu stanice Litice nad Orlicí, aby vyhovovala platné legislativě v oblasti přístupu osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Je požadováno nástupiště délky 150 m, alespoň dvě dopravní koleje, zachování oboustranného zapojení vlečky a manipulační kolej. Součástí práce je i vyřešení odvodnění. Byly vypracovány dvě varianty směrového řešení, z nichž byla jedna vybrána k dalšímu zpracování.

The aim of this study is to design an upgrading of station Litice nad Orlicí to meet current legislation on access of persons with reduced mobility. It is desired platform 150 m long, at least two running tracks, conservation of double-sided connection of siding and a loading track. The work also solve drainage. Two variants of layout were developed, of which one was selected for detailed processing.
Upgrading of Litice nad Orlicí Railway Station
Keywords: železniční stanice; nástupiště; odvodnění; výhybky; geometrické parametry koleje; railway station; platform; drainage; turnouts; track alignment