Knihovna funkcí pro obsluhu periferií na výukovém kitu s MCU Freescale - Grunt, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Práce se zabývá návrhem a implementací knihovny funkcí pro obsluhu periferií na výukovém kitu s mikrokontrolery Freescale. Představuje kit, vlastnosti jednotlivých periferních zařízení a způsoby komunikace s nimi. Dále se věnuje vytvoření řadiče dotykového displeje na přídavném modulu kitu a jeho použití v grafické knihovně Freescale eGUI.

The thesis deals with designing and implementation of a library of service routines for peripherals on educational kit with Freescale microcontrollers. It presents the laboratory kit, features of individual peripherals and ways of comunication with them. Further, the thesis describes developing the driver for LCD touchscreen on auxiliary kit module and its use in graphic library Freescale eGUI.
Library of Service Routines for Peripherals on Educational Kit with Freescale MCU
Keywords: knihovna; kit; periferie; mikrokontroler; HCS08; ColdFire; ILI9320; řadič displeje; Freescale; eGUI; D4D; library; kit; peripheral; microcontroller; HCS08; ColdFire; ILI9320; LCD controller; Freescale; eGUI; D4D