Porovnání klasických metod plánování - Černianska, Rebeka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou automatizovaného plánovania a existujúcich metód, ktoré riešia jeho problémy. Ide o analýzu a porovnanie správania metód STRIPS, Graphplan a HTN, ktoré implementujú rôzne prístupy plánovania. Ich fungovanie je testované na typických plánovacích úlohách, ktoré sú zamerané na ich rôzne problémy. Cieľom bolo nájsť vhodné využitie jednotlivých metód, ako aj ich výhody a nevýhody v závislosti od zadanej úlohy. Na testovanie boli zvolené existujúce implementácie skúmaných metód, na ktorých je ukázané ich správanie.

This bachelor's thesis deals with the topic of automated planning and the methods which deal with its problems. The analysis and comparison of the methods STRIPS, Graphplan and HTN takes place, which implement different approaches to planning. Their performance is tested on typical planning problems, which focus on various planning challenges. The goal was to find suitable planning problems for each of the methods, as well as their strong and weak points regarding the given problem. For testing purposes, existing implementations of the methods were used, which showcase their behaviour.
Comparison of Classical Planning Methods
Keywords: Automatizované plánovanie; Plánovacie metódy; Plánovač; STRIPS; Graphplan; HTN; Hierarchické plánovanie; Plánovací graf; Plánovacia úloha; Plánovacia doména; PDDL; Klasické plánovanie; Automated planning; Planning methods; Planner; STRIPS; Graphplan; HTN; Hierarchical planning; Planning graph; Planning problem; Planning domain; PDDL; Classical planning