Rozpoznání jednoduchých gest ruky - Verner, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato bakalářská práce pojednává o vhodnosti použití algoritmu DTW a jeho variant pro rozpoznávání jednoduchých gest ruky. Shrnuje dosavadní poznatky z oboru počítačového vidění a zaměřuje se na metody detekce ruky a obecný popis algoritmu DTW.

This bachelor thesis describes usability of DTW algorithm and it's variants for simple hand gesture detection. It recapitulates actual situation and findings in branch of computer vision and aims on methods for hand gesture recognition and common description of DTW algorithm.
Simple Gesture Recognition
Keywords: gesta ruky; rozpoznávání; DTW; DDTW; počítačové vidění; detekce obličeje; detekce ruky; zpracování obrazu; sledování pohybu; hand gesture; recognition; DTW; DDTW; computer vision; face detection; hand detection; image processing; motion tracking