Moderní metody řešení eliptických parciálních diferenciálních rovnic - Valenta, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce si klade za cíl přiblížit možnosti pro řešení parciálních diferenciálních rovnic a jejich převodu na rozsáhlé soustavy obyčejných diferenciálních rovnic. Důraz se klade na metodu Taylorovy řady, která používá k výpočtu vyšší derivace. Práce se rovněž zabývá způsoby výpočtu vyšších derivací hledané funkce.

Partial differential equations solution and methods for transformation to a large sets of ordinary equations is described in this work. Taylor series method is important for this work. This method needs higher derivatives for correct work. Ways how to compute higher derivatives are also discused in this work.
Advanced Eliptic Partial Differential Equations Solution
Keywords: Diferenciální rovnice; dopředné; zpětné a kombinované diferenční vzorce; eliptické parcialní diferenciální rovnice; CUDA; Differential equations; forward; backward and combined derivatives; elliptic Partial Differential Equation; CUDA