Garbage collector objektů jazyka PNtalk - Štěpán, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Tato práce představuje komplexní výzkum technik garbage collection přizpůsobených speciálně pro PNtalk se zaměřením na použití standardní automatické správy paměti. Tato práce zkoumá nutnost, principy a výhody automatické správy paměti a zdůrazňuje význam al- goritmů garbage collection pro optimalizaci využití paměti a zvýšení výkonu aplikací. Na základě těchto teoretických základů se práce zabývá návrhem, implementací, testováním a srovnávacím testováním garbage collectoru.

This thesis presents a comprehensive investigation into garbage collection techniques ex- plicitly tailored for PNtalk, with a focus on using industry-standard automatic memory management. It explores the necessity, principles, and advantages of automatic memory management, highlighting the significance of garbage collection algorithms in optimizing memory usage and improving application performance. On this theoretical basis, the thesis deals with the garbage collector’s design, implementation, testing, and benchmarking.
Garbage Collector for PNtalk Objects
Keywords: garbage collection; garbage collector; správa paměti; automatické správa paměti; objektově orientované petriho sítě; petriho sítě; PNtalk; garbage collection; garbage collector; memory management; automatic memory manage- ment; object oriented petri nets; petri nets; PNtalk