Bytový dům se zelenou střechou - Maslanová, Ema (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Cieľom predloženej bakalárskej práce bolo spracovanie projektovej dokumentácie novostavby Bytového domu so zelenou strechou. Novostavba je situovaná v meste Brno v katastrálnom území Husovice na parcele 1431. Objekt je navrhnutý ako samostatne stojací štvorpodlažný plné podpivničený na rovinnom teréne. Na pozemku je ďalej navrhnuté parkovisko so 18 parkovacími miestami. V suteréne sa nachádzajú pivničné kóje pre každý byt. Ďalej sa tam nachádza technická miestnosť, spoločenská miestnosť a kočikáreň. Vstup do objektu je v prvom nadzemnom podlaží, v ktorom sú situované 2 byty jeden z toho pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu veľkosti 3+KK a druhý 2+KK. Následne na druhom a treťom podlaží sa nachádzajú po tri byty 3+KK, 2+KK a garsónka. Na štvrtom podlaží je prístup na pochôdznu vegetačnú strechu. Konštrukčný systém je zvislý nosný systém priečny stenový. Suterén je z monolitických železobetónových stien. Následne podlažia sú murované s obvodového keramických blokov. Vnútorné nosné murivo v nadzemných podlažiach je z akustických keramických tvaroviek. Stropy sú v každom podlaží z keramických nosníkov z keramických vložiek, v schodiskovom priestore je monolitická železobetónová doska. Schodisko je monolitické železobetónové. Obvodové steny sú nad úrovňou terénu zateplené kontaktným systémom ETICS. Zastrešenie objektu je vegetačnou plochou strechou.

The aim of the submitted bachelor thesis was to elaborate the project documentation of a new residential building with a green roof. The building is located in Brno in cadastral area of Husovice on plot 1431. The construction is designed as a detached four-floor building with a cellar on level ground. . There is also a parking lot with 18 parking spaces in the estate. In the basement there are cellar cubicles for each apartment. There is also a utility room, a lounge room and a pram room. The entrance to the building is on the first floor, where 2 apartments are situated. One of them is designated for people with reduced mobility, of size 3+KK and the other one of size 2+KK. The access to the walk-up vegetated roof is on the fourth floor. The structural system is a vertical transverse wall support system. The basement is made of monolithic reinforced concrete walls. Subsequent floors are made of ceramic masonry blocks. The internal load-bearing masonry in the above-ground floors is made of acoustic ceramic blocks. The ceilings on each floor are composed of ceramic beams made of ceramic inserts, in the staircase area there is a monolithic reinforced concrete slab. The staircase is monolithic reinforced concrete. The perimeter walls are insulated with the ETICS contact system above ground level. The roofing of the building is provided by vegetated flat roof.
Apartment house with green roof
Keywords: Bytový dom; vegetačná strecha; štvorpodlažný; plochá strecha; murovaná konštrukcia; strešná terasa; zateplenie ETICS; prevetrávaná fasáda; keramická tvárnica; Apartment building; vegetation roof; four-storey; flat roof; brick construction; roof terrace; insulation ETICS; weathered façade; ceramic block