Větrání a vytápění průmyslové haly - Švábenský, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Úkolem diplomové práce je navrhnou řešení větrání a vytápění průmyslové haly. Základem návrhu je výpočet tepelných ztrát a tepelných zisků objektu. Návrh se zabývá přívodem vzduchu pro zimní a letní období pro jednotlivé části objektu s využitím akumulace tepla stavby. Vlastní řešení obsahuje návrh potrubí a výpočet vzduchotechnických a vytápěcích jednotek. Systém větrání a vytápění je zpracován ve výkresové dokumentaci.

The goal of this diploma thesis is suggest solution of ventilation and heating of industrial building. The solution is primarily based on calculation of thermal losses and thermal gains of the building. The project deals with supply of air for individual parts of construction in summer and winter. The solution consist of proposal of ducting and calculation of air handling units and unit heaters. The system of ventilation and heating is process in drawing documentation.
Ventilation and heating of an industrial building
Keywords: Větrání průmyslové haly; teplovzdušné vytápění; akumulace tepla; infrazářiče; zpětné získávání tepla; ventilation of industrial building; warm air heating; heat storage; infrared heater; heat recovery