Realizace miniaturních PC monitorů - Nečesaný, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Úlohou Diplomovej práce bolo navrhnúť dve riešenia miniatúrneho PC monitoru. Jeden monitor využíva ako zdroj vstupných dát signál VGA, druhý je pripojený pomocou USB. K praktickej realizácií bol vybraný USB monitor. Zariadenie obsahuje okrem zobrazovacej jednotky LCD čítačku SD kariet a audio prevodník s reproduktorom. Programové vybavenie umožňuje sledovanie obsahu pracovnej plochy osobného počítača v nastaviteľnej polohe a veľkosti. Monitor je možné obsluhovať pomocou touchscreen. Súčasťou riadiaceho programu je jednoduchý prehrávač videa.

Objective of the Master Thesis was to bring in two solutions of miniature PC display. One of them uses the VGA signal as the source of the data. The second uses USB for communication. Display using USB was chosen to be produced. Device contains LCD screen, SD card reader and audio DAC with mini speaker. Software running on the PC allows user to watch part of the screen of the computer. Position and size of the chosen part may be varied. The display may be controlled by touch screen. One part of the software running on PC is a simple video player.
Miniature PC monitor realization
Keywords: Monitor; USB; VGA; USB hub; čítačka kariet; audio adaptér; LCD.; Monitor; USB; VGA; USB hub; card reader; audio adapter; LCD.