Mateřská škola v Podolí u Brna - Hennel, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2025)
Bakalárska práca sa zaoberá návrhom architektonickej štúdie materskej školy a jedálne, ktorá je taktiež využívaná žiakmi základnej školy v Podolí u Brna. Návrh vzniká ako reakcia na nevyhovujúcu existujúcu materskú školu. Výsledná štúdia rozdeľuje jednotlivé funkcie materskej školy a jedálne do oddelených sekcií. V škôlke je zároveň každá trieda navrhnutá ako samostatná funkčná jednotka v podobe domčekov. Tým sa zjednodušuje orientácia v objekte a zároveň sa zvyšuje variabilita využitelnosti parcely na súkromné, polo súkromné a otvorené voľnočasové priestory pre deti.

This bachelor thesis deals with the design of the architectural study of a kindergarten and a cantine, which is also used by pupils of the primary school in Podolí u Brna. The proposal arises in response to the unsatisfactory existing kindergarten. The resulting study divides individual functions of kindergarten and the diner into separate parts. At the same time, each childrens class is designed as a separate functional unit in the form of houses. This simplifies the orientation in the building and at the same time increases the variability of the use of the plot to private, semi -private and open leisure spaces for children.
Kindergarten in Podolí near Brno
Keywords: Podolí u Brna; materská škola; predškolské vzdelávanie; jedáleň; atrium; tvarovaná strecha; železobetónová konštrukcia; Podolí u Brna; kindergarten; preschool education; cantine; atrium; shaped roof; reinforced concrete construction